Årsskrift 2017

Fargerik byhistorie fra Notodden Historielag

I disse dager sender Notodden Historielag ut sitt innholdsrike årsskrift i endret skikkelse. Formatet er blitt noe større enn tidligere, og det er gjennomgående illustrert med fargebilder. Stoffet har stor bredde: husmannsplassen, bunader, stavkirkevedlikehold, skolegrunnleggelse, idrettshistorie, byhistorie knyttet til arkitektur og hydrogenproduksjon - og en ny spalte: begivenheter i årets løp med lokalhistoriske forbindelser. Årsskriftet presenteres på Historielaget julemøte 29. november, hvor det kan kjøpes. Ellers sendes det etter hvert ut til medlemmene og legges ut for salg i bokhandlene. På bildet ser vi Jarle Evensen i Telemark Trykk og redaktør Knut Jordheim blar fornøyd gjennom Notodden Historielags årsskrift for 2017. Foto: Ole Arvid Vassbotten.

Innhold:

Tema:
Tradisjon

Husmannsplassen
Ingrid S. Rodahl og Ragnhild Kaste Kaasa
Hvilken farge kan en rødtrøye ha?
Guro Nordby
Alle stavkyrkjer i landet er nå istandsette best mogeleg
Halvor Sem
Kor gamal er Heddal stavkyrkje?
Sjur Mehlum
Riksantikvarens stavkyrkjeprogram 2001-2015
Håvard J. Russnes
Han fikk ungdom til Notodden og grunnla et nasjonalt skoleslag